Historie

Smartphonehoesjes.nl is gestart door Martijn Hooft met als doel om voor iedereen betaalbare telefoonaccessoires op de markt te brengen. Zo is hij op 20 jarige leeftijd begonnen met de verkoop van telefoonaccessoires aan kleine resellers. Kort daarna stapt zijn broer Stefan in voor de logistieke ondersteuning. Niet veel later komt zijn broer Marcel erbij en wordt de online webshop gelanceerd. Samen worden zij vaak ‘de gebroeders Hooft’ genoemd, een kreet die tot op de dag van vandaag voortleeft. Smartphonehoesjes.nl verovert dankzij deze unieke samenwerking van drie broers en later ook een aantal gedreven online marketing specialisten binnen korte tijd de online markt voor consumenten.

Ons verhaal

 1. 2011 – Het begin!

  In 2011 wordt Smartphonehoesjes.nl opgericht door Martijn Hooft.

  Al snel voegen zijn twee broers zich ook bij het bedrijf en gaan ze gezamenlijk verder.

  Ieder met zijn eigen specialiteit en ervaring vullen ze elkaar goed aan.

  Iedereen in de familie helpt de broers mee om het bedrijf draaiende te houden.

 2. 2012 – Let’s get serious

  Om alle producten kwijt te kunnen en mensen in dienst te kunnen nemen, verhuist Smartphonehoesjes.nl in 2012 naar het eerste echte pand aan de Olmenlaan in Leusden.

  Smartphonehoesjes.nl blijft maar groeien. Gelukkig gaan er in het pand op de Olmenlaan andere bedrijfjes weg, waardoor we verder kunnen uitbreiden.

 3. 2013 – Een groter pand & Klantenservice afdeling

  Een groter pand

  Er komt steeds meer personeel en aanbod bij, dus tijd voor een groter pand aan de Storkstraat te Leusden.

   

  Klantenservice afdeling

  Hoe meer klanten, hoe meer vragen. Daarom is er in dit jaar een klantenservice afdeling opgezet, waar we sindsdien 6 dagen in de week klaarstaan om alle vragen te beantwoorden en problemen op te lossen.

 4. 2014 – Professionalisering en groei

  Het gehele magazijn wordt voorzien van een professioneel systeem, waardoor alles nog sneller en efficiënter gaat.

  Een eigen fabriek op locatie in China wordt opgericht.

  Vanuit daar wordt een groot gedeelte van het aanbod naar Nederland verscheept.

   

  Professionalisering

  Waar voorheen veel mensen dubbele functies hadden, richt iedereen zich nu op zijn of haar eigen specialisme. De juiste mensen op de juiste plek voor een sterke ontwikkeling in ieder bedrijfsaspect.

 5. 2015 – Late levering & Overname grootste concurrent

  Voor 21:00 uur besteld, vandaag verzonden

  Sinds dit jaar werken we ook ’s avonds door om alle klanten in Nederland en België zo snel mogelijk van een hoesje of accessoire te voorzien.

   

  Overname concurrent Mobielbereikbaar.nl

  Voor een hogere positie op de markt nemen we in dit jaar onze grootste concurrent Mobielbereikbaar.nl over. Dit jaar worden we officieel licentiehouder van een aantal grote merken, zoals Blond Amsterdam, Fab. en Fashionchick. Er is veel vraag naar zakelijke aanbod, dus tijd voor een in-house B2B afdeling. Zo kunnen we al onze zakelijke klanten bedienen met een gepersonaliseerd aanbod.

 6. 2016 – Eigen drukkerij & TV reclame

  Met onze eigen drukkerij maken we het mogelijk om eigen hoesjes te ontwerpen, te bedrukken en aan onze klanten te laten zien.

  Klanten kunnen nu nóg makkelijker een eigen hoesje bij ons ontwerpen.

  Op vrijdagavond 25 november 2016 werd de eerste TV-reclame van Smartphonehoesjes.nl uitgezonden op RTL4.

 7. 2017 – Ook in 2017 hebben we niet stilgezeten

  De webshop www.handyhuellen.de is online en hiermee kunnen we Duitsland ook voorzien van de mooiste en nieuwste hoesjes en accessoires.

  Naast de bekende TV-reclames hebben we nu ook op Radio 538 en Skyradio onze eerste radio reclame uitgezonden.

 8. 2018 – 35+ projecten op de roadmap

  Er staan natuurlijk weer prachtige plannen op de roadmap, waaronder nieuwbouwen!
  Dit jaar start de nieuwbouw van ons pand in Leusden. We hopen voor het einde van 2019 met onze logistieke afdeling te zijn verhuisd.

 9. 2019 – We gaan verder bouwen aan een sterk Employer Brand

  De afgelopen jaren hebben we een stevige groei doorgemaakt en nu is het tijd om naast de groei verder te bouwen om het leukste bedrijf van Nederland te worden. Dit jaar gaan we verschillende projecten oppakken zoals het samenwerken met bedrijven die zich vrijwillig inzetten voor statushouders en jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast gaan we verschillende events bezoeken om de behoeftes in kaart te brengen van de verschillende generaties om daar als bedrijf op in te spelen.

 10. 2020 – Nieuwbouwpand en verdere internationalisering

  De webshop www.coquedetelephone.fr is online en hiermee kunnen we Frankrijk ook voorzien van de mooiste hoesjes en nieuwste accessoires. Daarnaast, om de groei te kunnen realiseren wordt er nu hard gewerkt aan ons nieuwe pand in Leusden. Kicken!

 11. 2021 – We starten in Italië!

  Al onze webshops migreren naar Magento. Een grote migratie, maar vol nieuwe mogelijkheden. En naast Duitsland en Frankijk opent ook Italië haar digitale deuren met www.smartphonecover.it. Vanaf nu hebben de Italianen ook toegang tot smartphonehoesjes uit Leusden. Dit wordt groot gevierd met pizza’s, cannoli’s en goede koffie.

  Aan het einde van dit jaar verhuizen we allemaal naar het nieuwe pand. Het mooiste pand uit Leusden. Nee, het mooiste pand in Nederland!

 12. 2022 – We werken aan nieuwe plannen

  Aan de plannen voor 2022 wordt hard gewerkt! De migratie naar ons nieuwe platform zorgt er in ieder geval voor dat er allerlei dromen waargemaakt worden bij sales, marketing, technology en marketplaces. Het biedt honderden kansen en dat zorgt voor creativiteit. Heb jij een goed idee? Laat je vooral horen! Wij staan te popelen om innovatieve ideeën.

Samen plezier.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen met veel plezier naar zijn werk gaat en dat kan alleen als je de beste versie van jezelf kunt zijn. ‘Work hard, play hard’ is ons motto. Zo kun je onder werktijd meedoen aan ons toffe vitaliteitsprogramma en organiseren we geregeld bedrijfsuitjes om alle successen te vieren.

Samen ondernemen.

Ondernemen zit in ons DNA. We verwachten dan ook dat onze mensen initiatief tonen en zelf met ideeën komen. Vertel ons maar hoe jij denkt dat het nog beter kan en hoe je je baan nog leuker kunt maken.

Samen groeien.

Wij geven je alles wat je nodig hebt om te groeien. Daarom investeren we in je persoonlijke ontwikkeling en naarmate je meer verantwoordelijkheden en taken krijgt, word je steeds deskundiger en ben jij diegene die de groei van Smartphonehoesjes.nl mogelijk maakt en realiseert. Bekijk het filmpje hiernaast en zie wat groei, ondernemen en plezier voor onze medewerkers betekent.